23 dec. 2012

Bjorn in code


De originele foto van de Bjorn-tekst

Morgen wordt Bjorn is hier geweest met vrienden nog meer dan tot nu toe al het geval was gedigitaliseerd. Vanaf morgen namelijk zullen de verhalen die op de officiële Bjorn-site zijn gepubliceerd ook op straat te vinden zijn. Via stickers met daarop een zogenaamde qr-code zullen de verhalen ook op smartphones en tablets op te roepen en te lezen zijn. Als de toevallige passant tenminste de juiste app heeft geïnstalleerd, bijvoorbeeld QR barcode scanner voor Android of Ipad. De eerste serie van deze codes wordt (natuurlijk) geplakt op de lantaarnpaal waarop ook de originele en watervaste tekst van Bjorn geschreven staat. D. heeft pas geleden vastgesteld dat lantaarnpaal en tekst er nog staan. 
 
QR-code naar Jo Hendriks' eerste Bjorn-bijdrage
Daarna gaat Bjorn op reis. Door Maastricht, door het land. En ook onze Vlaamse buren zullen niet gespaard worden. Stickervellen zijn (om niet) verkrijgbaar via de site. Dus wie zin heeft om nog eens te gaan plakken…
Niet meer, zoals in vroeger tijden, met blokkwast en behangselplak en affiches met opruiende teksten, maar gewoon een stickertje dat in een handomdraai op meterkasten, bushokjes en natuurlijk lantaarnpalen geplakt kan worden. 
Maar vergeet bij al dat plakken niet dat er vooral geschreven moet worden. Over Bjorn en zijn vrienden. 

Locatie Bjorns lantaarnpaal
Het zal geen grootse ceremonie worden, morgen. Er zal geen pers zijn, geen toeschouwer, behalve misschien die toevallige voorbijganger die in de druilerige regen nog even zijn hond uitlaat. Hij zal aan het eind van zijn blokje om nog even kijken naar het koude metaal met woorden, met qr-codes. Hij zal zijn ergernis thuis ventileren. Hij zal tot de orde worden geroepen door zijn vrouw en alles snel vergeten.

Maar de lantaarnpaal, vlak bij de eindhalte van lijn 3 naar Wolder, zal een bedevaartplaats worden, een Stonehenge van de digitale wereld van de 21e eeuw.

3 opmerkingen:

 1. Dit is geweldig. Wat een goed initiatief Jo. Kan ik het hier ook her en der gaan uitventen? Subliem plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Achter Falanx1 gaat uw neef schuil hoor, geen zorg. Ik moet schijnbaar nogal wat moeite doen om Prometheus, Sam Strong of gewoon Paul in te kunnen voeren. Life sucks! The pope sucks, everything sucks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het eerste setje is geplakt. Op de lantaarnpaal. Ik zal je het bestandje van de stickers sturen.
  Wat het sucken van de paus betreft: Deed hij het maar vaker, dan lulde hij wat minder.

  BeantwoordenVerwijderen